Aktuella menyer
Kvällsmeny 17:30 - 20.00
Kvällsmeny på Anitas Gästis i Anderslöv hösten 2024.
Denna meny serveras de kvällar som vi inte har något annat tema, onsdag, torsdag, fredag och lördag från kl 17.30
Förrätter
135 kr
- Toast Skogen med skogssvamp & surdegsbröd
- Gambas i chiliolja & vitlöksbröd.
- Klassisk carpaccio med parmesan, citron, svartpeppar och rostade solrosfrön.
Varmrätter
- Nattbakad vildsvinstek timjansrostade betor och potatis, serveras med skogssås och svartrot, 285kr.
- Torskrygg beurre blanc, grönärtscreme & parmesanmos 285kr.
- Pinsa kantareller & tryffel 239kr,
- Wienerschnitzel på kalvfilé, gröna ärtor, rostad potatis, citron & kapriscreme & rödvinssky, 295kr
- Gästis äggakaga timjanstekt fläsk & rårörda lingon, 225 kr
Dessert
105 kr
- Chokladfondant med halloncreme, rostade nötter & vaniljmaräng
- Trifle äpple med smulkrisp & vaniljvisp
- Mascarpone med vit chokladkräm och hjortron
Dessa rätter kan man kombinera fritt.
3 - rätter 479 kr (förrätt, varmrätt och dessert)
2 – rätter 379 kr (förrätt och varmrätt alternativt varmrätt och dessert)
Med reservation för ändringar
Lunchbuffé
Lunchbuffé serveras mellan kl 11.30 - 14.30
Det är en vegetarisk buffé alltid med kött och fisk som tillbehör. Den består av soppa med bröd, 4 - 5 matiga sallader 4 - 5 varmrätter, kött, fisk och vegetarisk, samt en liten dessert. Kaffe och vatten ingår.
Brunch på Gästis
Serveras varje lördag och söndag när vi inte har tema/event kl. 1100–15.00 Pris 275 kr (barn t.o.m. 12 år 125 år)
Sugen på en mysig brunch och dryckesupplevelse, lyssna på skön musik och umgås? En lyxig klassisk brunch med de bästa smakerna. Vad sägs om sill, äggrätter, pannkakor och våfflor, smoothie, kallskuret och säsongens sallader. Avsluta brunchen med kaffe och en oemotståndlig dessertbuffé.
Har du inte tid att sitta ner går det bra att ta med dig mat hem.
Gåsmiddagar
GÅSMIDDAG
En anrik Skånsk Gästgivaregård måste servera en härlig traditionell gåsmiddag. Vi erbjuder gås under två helger både på dagen och på kvällen.
9, 10, 16, 17 november kl. 13.00-16.00, boka dagssittningen här >>
8, 9, 10, 15, 16, 17 november kl 19.00, boka kvällssittningen här >>
Kostnad per kuvert
kl. 13.00 - 16.00, 695kr
kl. 19.00, 745kr
För de små under 12 år 375kr
För take away gäller samma priser
Vill man sova över erbjuder vi ett Gåspaket som innebär att man först får en välkomstdrink, en trerätters traditionell gåsmiddag, övernattning i dubbelrum och frukostbuffé
Pris hela paketet är 2990 kr för 2 personer i dubbelrum.
Gåsmiddag är ett måste för en skånsk gästgivargård.
Tradition med rötter i 1500-talet blev allmän hos bönderna i sydvästra Skåne på 1800-talet.
Gåsmenyn ser ut så här:
- Krämig gåslevermousse på surdegsbröd med äpple
- Mustig svartsoppa med krås alternativt kantarellsoppa
- Helstekt gås med potatis, rå äppelmos, rönnbärsgelé, frisk rödbetssallad med tranbär, stekta äpplen och sviskon, grillad rosenkål, grönkålssallad och den mustiga och smakrika såsen.
- Tre olika små äppeldesserter på skånska äpplen med vaniljsås.
Vinpaket som förhöjer upplevelsen ytterligare:
- Entré, ett glas Prosecco alternativt ett glas fatöl från Hönsinge
- Till förrätten ett glas Gewurztraminer
- Till soppan ett glas mogen sherry
- Till gåsen ett glas Sander Pinot Noir
- Till desserten ett glas Rieslaner
Pris 649 kr
Det går bra att boka andra tider för sällskap över 15 personer.
Övernattning i samband med gåsmiddag
Vi kan erbjuda våra mysiga fullt utrustade dubbelrum med frukost i samband med gåsmiddagen för 1200 kr
eller ring 0708 350035
AW hösten 2024
AW Gästis 2024
Pubmeny
Ost & Charkbricka 195 kr
Pinsa 195 kr, Salami eller vegetarisk
Gästis högrevsburgare 249 kr
Snacksbricka 95 kr, Chips, oliver & nötter
Sharing offers
2 Fatöl + snacksbricka 240 kr
2 Fatöl + Pinsa eller Ost & charbricka 325 kr
Flaska vin + Pinsa 595 kr, Välj mellan rött, vitt, rosé eller prosecco.
Flaska vin + Ost & charkbricka 595 kr
Välj mellan rött, vitt, rosé eller prosecco.
Julbord på Gästis
Njut av ett hemmalagat julbord i en klassisk skånsk gästgivaregård.
Vi erbjuder de klassiska julsmakerna som man längtat efter hela året.
Först serveras glögg och pepparkakor
Sedan ett välfyllt sillbord med traditionella och nyskapande sillinläggningar, flera former av lax och ansjovis.
Kallskuret: skinka, rostbiff, sylta, leverpastej, julkorv och andra spännande korvar.
Det småvarma med köttbullar, honungsglaserade revben, prinskorv och Janssons frestelse.
Och så alla tillbehören som brunkål, rödkål, rödbetssallad, ägghalvor, och Anitas spännande julsallader.
Så avslutas hela måltiden med bomullslen ris á la Malta med saftsås.
Detta serverar vi från kl 18.00, 29 och 30 november, 13, 14, 20, 21 december.
För familjer alla söndagar i december från kl 12.00 - 17.00
Vi tar även emot beställningar andra tider för grupper på minst 15 personer.
Här kan man boka kvällsjulbord >>
Här kan man boka på söndagarna i advent >>
Eller kan ni maila oss på [email protected]
Eller ring på 0708 350035
Tryffelfestival
Tryffelhelg 25 - 26 oktober
Ni får chansen att avnjuta en sjurätters exklusiv tryffelmeny.
Vad sägs om tryffelrisotto, tryffelblini med valnötskroketter, tryffelpasta, kalvfilé med tryffelcreme, det är några exempel på vad som serveras.
Till det tar vi fram ett mustigt vinpaket som matchar den smakrika tryffeln.
Priset för denna meny är 1190 kr.
Bubbelprovning
Vad är det för skillnad på kava, prosecco, sekt och äkta champagne?
Detta kan man få svar på onsdagen 11 december kl 18.00 på Anita på Gästis i Anderslöv.
Vår sommelier Karla Hansson reder ut begreppen och låter oss smaka på alla de varianter av mousserande vin vi har i Europa.
Till detta kan får man en tallrik med feta ostar och lite annat smått och gott.
Priset är 575 kr