Aktuella menyer

Kvällsmeny 17:30 - 20.00

Kvällsmeny på Anitas Gästis i Anderslöv hösten 2024.

Denna meny serveras de kvällar som vi inte har något annat tema, onsdag, torsdag, fredag och lördag från kl 17.30

Förrätter

135 kr

  • Toast Skogen med skogssvamp & surdegsbröd
  • Gambas i chiliolja & vitlöksbröd.
  • Klassisk carpaccio med parmesan, citron, svartpeppar och rostade solrosfrön.

Varmrätter

  • Nattbakad vildsvinstek timjansrostade betor och potatis, serveras med skogssås och svartrot, 285kr. 
  • Torskrygg beurre blanc, grönärtscreme & parmesanmos 285kr.  
  • Pinsa kantareller & tryffel 239kr, 
  • Wienerschnitzel på kalvfilé, gröna ärtor, rostad potatis, citron & kapriscreme & rödvinssky, 295kr
  • Gästis äggakaga  timjanstekt fläsk & rårörda lingon, 225 kr

Dessert

105 kr

  • Chokladfondant med halloncreme, rostade nötter & vaniljmaräng
  • Trifle äpple med smulkrisp & vaniljvisp
  • Mascarpone med vit chokladkräm och hjortron 

Dessa rätter kan man kombinera fritt.

3 - rätter 479 kr (förrätt, varmrätt och dessert)

2 – rätter 379 kr (förrätt och varmrätt alternativt varmrätt och dessert)

Med reservation för ändringar

Boka här >>

Lunchbuffé

Lunchbuffé serveras mellan kl 11.30  - 14.30

Det är en vegetarisk buffé alltid med kött och fisk som tillbehör. Den består av soppa med bröd, 4 - 5 matiga sallader 4 - 5 varmrätter, kött, fisk och vegetarisk, samt en liten dessert. Kaffe och vatten ingår.

Här kan du boka plats >>

Brunch på Gästis

Serveras varje lördag och söndag när vi inte har tema/event kl. 1100–15.00  Pris 275 kr (barn t.o.m. 12 år 125 år)

Sugen på en mysig brunch och dryckesupplevelse, lyssna på skön musik och umgås? En lyxig klassisk brunch med de bästa smakerna. Vad sägs om sill, äggrätter, pannkakor och våfflor, smoothie, kallskuret och säsongens sallader. Avsluta brunchen med kaffe och en oemotståndlig dessertbuffé.

Här bokar du plats >>

Har du inte tid att sitta ner går det bra att ta med dig mat hem.

Här ser du våra alternativ

Gåsmiddagar

Gåsmiddagar

GÅSMIDDAG

En anrik Skånsk Gästgivaregård måste servera en härlig traditionell gåsmiddag. Vi erbjuder gås under två helger både på dagen och på kvällen.

9, 10, 16, 17 november kl. 13.00-16.00, boka dagssittningen här >>

8, 9, 10, 15, 16, 17 november kl 19.00, boka kvällssittningen här >>

Kostnad per kuvert

kl. 13.00 - 16.00, 695kr
kl. 19.00, 745kr

För de små under 12 år 375kr
För take away gäller samma priser

Vill man sova över erbjuder vi ett Gåspaket som innebär att man först får en välkomstdrink, en trerätters traditionell gåsmiddag, övernattning i dubbelrum och frukostbuffé

Pris hela paketet är 2990 kr för 2 personer i dubbelrum.

Boka gåsmiddagen här >>

Gåsmiddag är ett måste för en skånsk gästgivargård.

Tradition med rötter i 1500-talet blev allmän hos bönderna i sydvästra Skåne på 1800-talet.

Gåsmenyn ser ut så här:

  • Krämig gåslevermousse på surdegsbröd med äpple
  • Mustig svartsoppa med krås alternativt kantarellsoppa
  • Helstekt gås med potatis, rå äppelmos, rönnbärsgelé, frisk rödbetssallad med tranbär, stekta äpplen och sviskon, grillad rosenkål, grönkålssallad och den mustiga och smakrika såsen.
  • Tre olika små äppeldesserter på skånska äpplen med vaniljsås.

Vinpaket som förhöjer upplevelsen ytterligare:

  • Entré, ett glas Prosecco alternativt ett glas fatöl från Hönsinge
  • Till förrätten ett glas Gewurztraminer
  • Till soppan ett glas mogen sherry
  • Till gåsen ett glas Sander Pinot Noir
  • Till desserten ett glas Rieslaner

Pris 649 kr

Det går bra att boka andra tider för sällskap över 15 personer.

Övernattning i samband med gåsmiddag

Vi kan erbjuda våra mysiga fullt utrustade dubbelrum med frukost i samband med gåsmiddagen för 1200 kr

Boka på dagen här >>

Och på kvällen här >>

Med övernattning >>

eller ring 0708 350035

AW hösten 2024

AW Gästis 2024

Varannan vecka temabuffé

Varannan vecka pubmeny

Pubmeny

Ost & Charkbricka 195 kr

Pinsa 195 kr, Salami eller vegetarisk

Gästis högrevsburgare 249 kr

Snacksbricka 95 kr, Chips, oliver & nötter

Sharing offers

2 Fatöl + snacksbricka 179 kr

2 Fatöl + Pinsa eller Ost & charbricka 249 kr

Flaska vin + Pinsa 495 kr, Välj mellan rött, vitt, rosé eller prosecco.

Flaska vin + Ost & charkbricka 495 kr

Välj mellan rött, vitt, rosé eller prosecco.

Reservera din plats här >>

Julbord på Gästis

Julbord på Gästis

Njut av ett hemmalagat julbord i en klassisk skånsk gästgivaregård.

Vi erbjuder de klassiska julsmakerna som man längtat efter hela året.

Först serveras glögg och pepparkakor

Sedan ett välfyllt sillbord med traditionella och nyskapande sillinläggningar, flera former av lax och anjouvis.

Kallskuret: skinka, rostbiff, sylta, leverpastej, julkorv och andra spännande korvar.

Det småvarma med köttbullar, honungsglaserade revben, prinskorv och Janssons frestelse.

Och så alla tillbehören som brunkål, rödkål, rödbetssallad, ägghalvor, och Anitas spännande julsallader.

Så avslutas hela måltiden med bomullslen ris á la Malta med saftsås.

Detta serverar vi från kl 18.00, 29 och 30 november, 13, 14, 20, 21 december.

För familjer alla söndagar i december från kl 12.00 - 17.00

Vi tar även emot beställningar andra tider för grupper på minst 15 personer.

Här kan man boka kvällsjulbord >>

Här kan man boka på söndagarna i advent >>

 

Eller kan ni maila oss på [email protected]

Eller ring på 0708 350035

Proseccoprovning

Proseccoprovning

Proseccoprovning med Christian Svensson, grundare till Prosecco Sweden

Onsdagen 2 oktober 2024 kl 18.00

Detta är vad som väntas:
"Vi tar er med på en resa i Proseccons underbara värld. Vi har tagit in nya Prosecco i sortimentet som vi denna kväll skall få njuta av.
Tillsammans med historia och information från våra producenter i Valdobbiadene, Veneto.
Ta chansen och hitta Er favorit på provningen och lär Er mer om Prosecco DOCG."

Till detta serveras små rätter som passar till olika sorters Prosecco, charkuterier, ostar och frukt.
Priset för hela kvällen blir 475 kr